Duo-vacature OOG Amsterdam

Stichting Nieuwe Helden zoekt per direct een tweekoppig crowdsource team voor kunstinstallatie OOG in Amsterdam.

OOG is een project over een menselijke stad: een kunstinstallatie geregisseerd door Lucas De Man en ontworpen door Pascal Leboucq. Het project bestaat uit enorme ogen die verspreid door de stad aan gebouwen verschijnen. Zittend in het OOG neemt de installatie je mee op een liefdevolle zoektocht naar de ziel van de stad. Ieder Oog wordt gerund door vrijwilligers en via een crowdsource ticketsysteem kunnen kaarten geschonken worden aan sociaal- maatschappelijke organisaties. In de werkwijze staat verbinding tussen mensen, bedrijven en organisaties centraal.

Omdat samenwerken leuker is dan alleen, combineren we twee vacatures. Reageren kan samen of alleen. In dat laatste geval zoeken we er, waar mogelijk met jou, iemand bij. Jullie worden onderdeel van een bevlogen team. Samen maken we van OOG een echt stadsproject.

Taken
Het crowdsource team bestaat uit twee organisatietalenten en verbinders. Tot de taken behoren:
Coördinatie & werving van vrijwilligers (hosts):
– het opstellen en uitvoeren van een plan voor de werving van vrijwilligers
– het maken van roosters en het trainen van de vrijwilligers
– het coördineren en aansturen van de vrijwilligers tijdens de speelperiode
– zorgdragen voor een warme omgeving voor en betrokkenheid bij de vrijwilligers
Begeleiden van de crowdsource kaartverkoop:
– het (vooral telefonisch) opvolgen van contact met maatschappelijk betrokken organisaties
– beantwoorden van vragen
– hulp bij bestellen en aanmaken van tickets
- het aanmaken van profielen van organisaties op het crowdsource platform van OOG

Wat we zoeken:
· HBO+
· Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als freelancer en ervaring met vrijwilligers
· Je bent woonachting in Amsterdam (of directe omgeving) en hebt affiniteit met de stad · Je bent een teamplayer én goed in staat zelfstandig te functioneren
· Je bent een goede planner, organisatorisch sterk en nauwkeurig
· Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
· Je bent een verbinder
· Je hebt een ‘can do’ attitude en doorzettingsvermogen
· Je houdt van mensen, in al hun verschijningsvormen

Wat we bieden
We bieden een honorarium op basis van opdrachtovereenkomst.
De hoogte van de vergoeding in overleg.
En natuurlijk de kans om mee te werken aan een uniek project, met een bevlogen team.

Periode
Per direct t/m oktober. We maken een projectafspraak met je in 2 delen, de aanloopfase en de fase van uitvoer.

Over stichting Nieuwe Helden
Stichting Nieuwe Helden is een flexibele projectorganisatie die kunstprojecten produceert. De organisatie wordt geleid door het dagelijks bestuur (artistiek en zakelijk leider) en op projectbasis aangevuld vanuit een grote poule freelance projectmedewerkers.

Reageren
We zoeken per direct mensen om deze vacature te vervullen. Wees er dus snel bij, en stuur je motivatie en CV in ieder geval voor 27 maart 12:00 uur naar naar olivia@stichtingnieuwehelden.nl