De Man Is Lam

Inspirerende solovoorstelling over man-zijn anno nu

Over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, vrouwen, seks en intimiteit. Actueel, gebaseerd op persoonlijke verhalen en met humor.

In de eigentijdse voorstelling De Man Is Lam neemt Lucas De Man zijn publiek mee in een prikkelende solo-performance, vol beeld- en geluidsfragmenten over de positie van de man in Nederland en België.

De man verkeert in crisis en past niet altijd goed in de huidige, gefeminiseerde samenleving. De man voert de lijstjes aan op gebied van ADHD, Ritalin-gebruik en schooluitval. Voor het eerst in de geschiedenis staat de positie van de man onder druk. Samen met fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel talent Rashif El Kaoui raakte Lucas De Man gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen en disciplines startten zij een zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Ze volgden zowel de ‘mannenemancipatiecursus’ als de ‘ontdek de oerman in jezelf’-workshop. Ze voerden vele gesprekken tijdens bijeenkomsten met vrienden en onbekenden en gingen op bezoek bij o.a. motorclubs en vadercentra.

Al deze mannen en ervaringen openden Lucas’ ogen en hebben hem verward, geraakt en gemotiveerd jou het verhaal te vertellen, terwijl Ahmet het je laat zien en Rashif je oren doet tuiten. Wees welkom op een heerlijke rollercoaster door de wereld van De Man.

Van, door en met: Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui
Vormgeving: Pascal Leboucq | Projectcoördinator: Amber Bloos

De voorstelling is onderdeel van het grotere project De Man Is Lam. Meer info vind je op de projectwebsite www.demanislam.nl

De Man Is Lam wordt gemaakt in co-productie met Het Zuidelijk Toneel en Stage-Z (het producerende huisgezelschap van Theater Zuidplein).